Private Lease

Private Lease is de laatste jaren in opkomst. U kunt overal een contract afsluiten, zelfs bij Mediamarkt zijn er acties geweest van leasemaatschappijen. Deze vorm van leasing heeft gelijke eigenschappen als Full Operational Lease, maar richt zich met name op de particuliere markt en ondernemers die zakelijk geen auto kunnen leasen.

Ook bij Private Lease zijn naast de rente en aflossing voor de financiering van de auto, de operationele kosten in het leasetarief opgenomen. Onderstaande operationele kosten kunnen in het tarief worden opgenomen;

  • Reparatie, Onderhoud en Banden (ROB);
  • Pechhulp
  • Motorrijtuigenbelasting (MRB), ook wel Houderschaps- of Wegenbelasting genoemd;
  • Verzekering: WA + Casco,
  • Inzittendenverzekering zoals Personen ongevallen inzittendenverzekering (POI) of Schadeverzekering inzittenden (SVI)
  • Vervangend vervoer Winterbanden

Het enige wat u als berijder nog zelf moet betalen is de brandstof.

Movability zorgt altijd voor een passend advies en begeleiding. Wij leveren Private Leasecontracten via meerdere leasemaatschappijen, waarbij we u maximaal ontzorgen. Zo bieden wij u de best passende oplossing en begeleiden we u in het gehele traject van offerte tot aan inlevering van de auto aan het einde van het contract.


Risico

Deze vorm van leasing kenmerkt zich naast het omvatten van de operationele kosten voornamelijk ook door de risicodragende partij. Bij Private Lease is dat de leasemaatschappij en niet de klant. De leasemaatschappij stelt bij aanvang van het leasecontract een restwaarde voor de auto vast aan het einde van de overeengekomen contractperiode. Hierop wordt het financieringsdeel van het Private Leasecontract gebaseerd.

Wel of geen bijtelling?

Bij Private Lease is in de meeste gevallen geen bijtelling van toepassing omdat het contract door een particulier aangegaan wordt.

Bent u overtuigd? Vraag dan hier een leaseofferte aan

Leaseofferte aanvragen