LEASE

ELEKTRISCH LEASEN

Elektrisch
EV
leasen

Steeds meer automerken produceren naast auto’s met een verbrandingsmotor ook elektrische auto's. Dat aantal neemt de komende jaren nog meer toe.

Elektrisch EV leasen

Elektrische auto’s zijn er in verschillende varianten:

Elektrische auto leasen

 • Volledig Elektrisch (EV)
 • Volledig Elektrisch (EV) met Range Extender (REX)
 • Plug-in Hybride (PHEV)
 • Hybride (HEV)
 • Brandstofcel

Actieradius, opladen en rijden

De actieradius van een volledig elektrische auto is voor veel rijders nog een groot struikelblok. Een actieradius van 150 kilometer vindt men te weinig terwijl we doorgaans per dag niet eens dergelijke afstanden afleggen. Als we dat dan al doen, is het vaak naar een locatie waar we een afspraak hebben of een bezoek brengen. Dit betekent vaak voldoende tijd om te laden, maar men moet er wel bewuster mee bezig zijn of er een laadpunt op de (eind)bestemming aanwezig is. Het opladen van een elektrische auto is voor veel rijders nog een grote drempel. De infrastructuur voor het opladen van een elektrische auto is momenteel flink aan het groeien. Shell heeft onlangs bekend gemaakt dat ze het netwerk van The New Motion over hebben genomen met 30.000 laadpunten in Nederland. Daarnaast is bij meerdere tankstations de realisatie van snelladers voor elektrische auto’s gepland waar, onder andere, ook Fastned zijn laadpunten heeft. Fastned is flink aan de weg aan het timmeren om in Nederland, maar ook in de rest van Europa, een goede dekking te krijgen. De bezitters van een Tesla kunnen gebruik maken van een eigen netwerk met snelladers, zodat zij door heel Europa kunt rijden en laden.

Movability heeft inmiddels zelf ook de nodige ervaring met het rijden en opladen van een elektrische auto. We merken dat het in 99% van de ritten gewoon haalbaar is qua actieradius en laden. Je moet echter bewuster worden van de actieradius en de tijd die nodig is om te laden. Normaliter tank je een auto vol met benzine of diesel als deze op is. Bij een elektrische auto moet je aanleren altijd de auto op te laden zodra dit mogelijk is. De juiste laadvoorziening, zowel thuis als op de werklocatie, is dan ook erg belangrijk. Onderweg kun je, door het inmiddels grote en nog steeds groeiende netwerk, bijna overal opladen. Hierdoor vertrekt u altijd met een volle accu met een bereik van 150 tot 300 kilometer, dat in praktijk meer dan voldoende is om binnen Nederland goed vooruit te kunnen. En mocht het een keer nodig zijn kun je bij een van de snel laders onderweg snel weer wat stroom ”bij tanken” want vergis je niet, met een korte stop bij een snel lader vergroot je de actieradius binnen 10 à 15 minuten al met zo’n 50 kilometer.

Neem contact op

Over

Movability

Met ruime ervaring en hoge klanttevredenheid kan Movability u voorzien van gedegen advies én effectieve uitvoering. in Nederland en heel Europa.

Neem vandaag nog contact op voor een vrijblijvende kennismaking.

 • Voorziet in de wensen van moderne mobiliteit voor werknemers
 • Wij zorgen voor antwoord op alle vragen voor een optimale werknemerstevredenheid
 • Voorkomt een administratieve last op medewerkers
 • Wij zorgen ervoor dat werknemers efficiënt kunnen zijn
 • Helpt bij het maken van de juiste keuzes voor optimale besteding van het budget
 • Wij zorgen ervoor dat er geen onnodige kosten gemaakt worden