Elektrisch (EV) Leasen

Steeds meer automerken produceren naast auto’s met een verbrandingsmotor ook elektrische auto's. Dat aantal neemt de komende jaren nog meer toe.

Elektrische auto’s zijn er in verschillende varianten:

  • Volledig Elektrisch (EV)
  • Volledig Elektrisch (EV) met Range Extender (REX)
  • Plug-in Hybride (PHEV)
  • Hybride (HEV)
  • Brandstofcel

Nederlandse markt

Voornamelijk op de zakelijke markt heeft de elektrische auto in Nederland inmiddels een zeer sterke positie. Door de fiscale voordelen zijn auto’s met elektrische aandrijving de laatste jaren erg populair geworden om te leasen. Wij hebben de opkomst van elektrische auto’s vanaf het eerste moment op de voet gevolgd, waardoor onze kennis omtrent deze auto’s en bijhorende contracten optimaal is. Hierdoor kunnen wij u over deze ingewikkelde maar interessante vorm van leasen het beste advies op maat geven.

(Fiscale) voordelen volledig elektrische auto

Naast het feit dat een elektrische auto heerlijk rijdt, zijn er ook fiscale voordelen aan het leasen van een volledig elektrische auto. Onder andere de Milieu Investeringsaftrek (MIA) en de korting op de bijtelling maken het rijden van een volledig elektrische auto aantrekkelijk. Wij adviseren u graag of deze vorm van leasen in uw situatie past en welke voordelen er voor u te behalen zijn.

Aanbod

Het aanbod van volledig elektrische auto’s blijft groeien. Hierbij is er steeds meer oog voor “normale” designs, betaalbare modellen en een steeds grotere actieradius. Zoals de Tesla model 3. We informeren u graag over de modellen die op dit moment leverbaar zijn.


Actieradius, opladen en rijden

De actieradius van een volledig elektrische auto is voor veel rijders nog een groot struikelblok. Een actieradius van 150 kilometer vindt men te weinig terwijl we doorgaans per dag niet eens dergelijke afstanden afleggen. Als we dat dan al doen, is het vaak naar een locatie waar we een afspraak hebben of een bezoek brengen. Dit betekent vaak voldoende tijd om te laden, maar men moet er wel bewuster mee bezig zijn of er een laadpunt op de (eind)bestemming aanwezig is. Het opladen van een elektrische auto is voor veel rijders nog een grote drempel. De infrastructuur voor het opladen van een elektrische auto is momenteel flink aan het groeien. Shell heeft onlangs bekend gemaakt dat ze het netwerk van The New Motion over hebben genomen met 30.000 laadpunten in Nederland. Daarnaast is bij meerdere tankstations de realisatie van snelladers voor elektrische auto’s gepland waar, onder andere, ook Fastned zijn laadpunten heeft. Fastned is flink aan de weg aan het timmeren om in Nederland, maar ook in de rest van Europa, een goede dekking te krijgen. De bezitters van een Tesla kunnen gebruik maken van een eigen netwerk met snelladers, zodat zij door heel Europa kunt rijden en laden.

Movability heeft inmiddels zelf ook de nodige ervaring met het rijden en opladen van een elektrische auto. We merken dat het in 99% van de ritten gewoon haalbaar is qua actieradius en laden. U moet echter bewuster worden van de actieradius en de tijd die nodig is om te laden. Normaliter tankt u een auto vol met benzine of diesel als deze op is. Bij een elektrische auto moet u aanleren altijd de auto op te laden zodra dit mogelijk is. De juiste laadvoorziening, zowel thuis als op de werklocatie, is dan ook erg belangrijk. Onderweg kunt u, door het inmiddels grote en nog steeds groeiende netwerk, bijna overal opladen. Hierdoor vertrekt u altijd met een volle accu met een bereik van 150 tot 300 kilometer, dat in praktijk meer dan voldoende is om binnen Nederland goed vooruit te kunnen. En mocht het een keer nodig zijn kunt u bij een van de snelladers onderweg snel weer wat stroom ”bij tanken” want vergis u niet, met een korte stop bij een snellader vergroot u de actieradius binnen 10 à 15 minuten al met zo’n 50 kilometer.

Bent u overtuigd? Vraag dan hier een leaseofferte aan

Leaseofferte aanvragen